Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2020

Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιώτες και άρματα στην ανατ. Ευρώπη για ασκήσεις

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία

oukrania-simaia-ntonetsk

Οι ΗΠΑ θα στείλουν άρματα μάχης και στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου.

Περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες των τεθωρακισμένων θα αναπτυχθούν τον Οκτώβριο στην Πολωνία και στις χώρες τις Βαλτικής για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, εξήγησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντισυνταγματάρχης Βανέσα Χίλμαν. Οι στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που είναι ήδη εκεί.

Σε αντίθεση με τους αλεξιπτωτιστές, οι στρατιώτες της αποκαλούμενης ταξιαρχίας των «Σιδερένιων Αλόγων» θα υποστηρίζονται από άρματα M-1 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα του πεζικού.

Τους τελευταίους μήνες ο αμερικανικός στρατός προχώρησε στη διεξαγωγή ασκήσεων στα ανατολικά σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ ενώ η Ουάσινγκτον έστειλε ακόμα στην Πολωνία καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 και συμμετείχε σε αεροπορικές αποστολές στις βαλτικές χώρες.

Το Κίεβο και η Δύση κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, τουλάχιστον 1.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο σημείο και στηρίζουν τους φιλορώσους αντάρτες.

By