Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Οι τελικές αποφάσεις παραπέμπονται για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

euroekloges800_281013

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα προσώπων που θα επανδρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, που συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, με τις τελικές αποφάσεις πάντως να παραπέμπονται για το Σάββατο και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, εκ των «συμμάχων» του συνεργατικού κόμματος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι οι : Μαριλένα Κοππά , Γιάννης Τσαμουργκέλης, Αργύρης Λαφαζάνης, Πάρις Τσάρτας (πρύτανης του ΕΜΠ), Αχμέτ Ιλχάν, Βασίλης Κόλλιας (πρόεδρος νέων αγροτών Πελοποννήσου), Θεόδωρος Γεωργίου (καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Από τα μέλη του κόμματος, θα είναι ακόμα υποψήφιοι από όλες τις τάσεις, οι : Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Θόδωρος
Παπαθεοδώρου, Γιάννης Αμοιρίδης, Α.Πανταζόπουλος, Ντόρα Τσικαρδάνη, Θράσος Φωτεινός και Δημήτρης Λουκάς. Στο ευρωψηφοδέλτιο θα μετάσχουν ακόμα η σκηνοθέτης Πέννυ Παναγιωτοπούλου και ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ασκήθηκε έντονη κριτική στον Γρηγόρη Ψαριανό, με αφορμή δηλώσεις του περί έλλειψης δημοκρατίας και σωστής λειτουργίας στο εσωτερικό του κόμματος, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Μαχαίρα να έχει απαντήσει σε συνέντευξή του νωρίτερα τόσο σε αυτά όσο και στο γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμήθηκε πάντως ότι το κόμμα θα πρέπει να φύγει από αυτή την κατάσταση και να πάει συνεκτικά στις ευρωεκλογές και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Μάιο, χωρίς ομφαλοσκοπήσεις και φαινόμενα εσωστρέφειας. Στόχος άλλωστε είναι να καταδείξει την αναγκαιότητα του τρίτου πόλου στην κοινωνία.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μέλη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι : Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μαρία Ρεπούση, Ασημίνα Ξηροτύρη, Σπύρος Λυκούδης, Γιάννης Πανούσης και Νίκος Τσούκαλης.

Η λίστα των 40 υποψηφίων:

ΟΙ 40 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:

Ακριτίδης Σταύρος
Αμοιρίδης Γιάννης
Ανδριοπούλου Σοφία
Αρσένη Τζένη
Αρχοντάκης Κώστας
Βαρδάκας Σίμος
Βιτάλη Λία
Γεωργάτος Γεράσιμος
Γεωργίου Γιώργος
Γιαννιώτης Γιάννης
Γουργούρης ΦαΝης
Δαββέτας Νίκος
Ζαχαρόπουλος Στυλιανός
Ιωαννίδης Γιώργος
Κάλλιπολίτη Δώρα
Καρατζόρα Ελένη
Κατσαμούρης Αστέριος
Κόλλιας Βασίλης
Κοππά Μαριλένα
Κόσιβα Κατερίνα
Κωλέττη Χριστίνα
Λαφαζάνης Αργύρης
Λουκάς Δημήτρης
Μαργαρίτης Θόδωρος
Μαστρογιάννης Βασίλης
Μέλου Κατερίνα
Μπεγλίτης Πάνος
Ξανθόπουλος Γιώργος
Παναγιωτοπούλου Πένυ
Παπαδόπουλος Ανδρέας
Παπαθεοδώρου Θεοδωρος
Σαββής Μανώλης
Σιάκαρης Κωνσταντίνος
Τσαμουργκέλης γιάννης
Τσαντάς Πάρις
Τσικαρδάνη Δώρα
Φωτεινός Θράσος
Φωτίου Ευάγγελος
Χατζησωκράτης Δημήτρης
Χρυσοστομίδης Ανταίος.

Πηγή: real.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By