Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Ρίο ντε Τζανέιρο: Κατασκευή οδικής σήραγγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

 1.000 ημέρες για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός

rioA

Την κατασκευή μιας οδικής σήραγγας που θα συνδέει το κέντρο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις εγκαινίασαν οι αρχές της Βραζιλίας, 1000 ημέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Κάρλος Νούζμαν και ο κυβερνήτης της πολιτείας Σέρτζιο Καπράλ πάτησαν από κοινού το κουμπί που προκάλεσε την έκρηξη δυναμίτιδας που έριξε το πρώτο κομμάτι βράχου, στην είσοδο της σήραγγας που θα έχει μήκος 23 χιλιόμετρα.

Για τους διοργανωτές, ο κύριος στόχος στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Λατινική Αμερική είναι η παροχή σωστών υποδομών στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαλούμενου Ολυμπιακού δρόμου.

Η Βραζιλία έχει αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών για τις τεράστιες δαπάνες που σχετίζονται με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Το κόστος των δύο διοργανώσεων υπολογίζεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By