Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Ολυμπιακός και UNICEF μαζί και στον Τηλεμαραθώνιο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο τη δράση του μεγάλου Οργανισμού

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο Πρόεδρος της κ. Μαρινάκης υποστηρίζουν έμπρακτα κάθε δράση της UNICEF. Ετσι σήμερα Πέμπτη, ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μανιάτης απεύθυνε  χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου για την  παρουσίαση του Τηλεμαραθώνιου Αγάπης  της UNICEF σχετικά με  την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών, ενώ το παρών έδωσαν και στελέχη της Διοίκησης.

Η συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF είναι συνεχής και η συμμετοχή της ομάδας σε όλες τις προσπάθειες που κάνει ο οργανισμός για να βοηθήσει θεωρείται δεδομένη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσφέρει τη φανέλα για την προβολή της UNICEF και θα συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, για τον εμβολιασμό  50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η συνεργασία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο  της εκστρατείας της UNICEF  “100% Campaign” για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών του πλανήτη.

backdrop1111
Αυτό τόνισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κύριος Λάμπρος Κανελλόπουλος, στην τοποθέτησή του: «Φέτος η συνεργασία που οδηγηθήκαμε και συμφωνήσαμε με τον Ολυμπιακό είναι μία κορυφαία στιγμή για την ανθρωπιστική μας δράση στην Ελλάδα.

Στο επόμενο 18μηνο η συνεργασία αυτή θα αποφέρει 2 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες εμβολιασμών 50.000 παιδιών. Είναι μία ξεχωριστή, μοναδική, χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη χώρα μας μία τέτοια σύμπραξη. Μόνο στον κόσμο η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα εκείνη της Βαρκελώνης που έχει μία τέτοια συνεργασία διεθνούς και παγκόσμιας εμβέλειας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Φιλοδοξία μας είναι όχι απλά να ανταποκριθούμε στην υλοποίηση αυτού του στόχου μαζί με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, όλα τα παιδιά ότι δεν απλά μία λογιστική υπόθεση. Είναι μία παρέμβαση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, ανάδειξης των μεγάλων αξιών, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αγάπης, της συναδέλφωσης, της συνύπαρξης, της καταπολέμησης της βίας, του ρατσισμού από τα σχολεία μέχρι την κοινωνία που σαν φαντάσματα πλέον πλανώνται στην ελληνική κοινωνία.

Να δώσουμε μία διέξοδο ελπίδας και αισιοδοξίας, ανθρωπιάς και αγάπης. Εγώ σας καλώ σήμερα εκ μέρους της UNICEF να πάρουμε μέρος όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια με την βεβαιότητα ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα πέσει στο κενό, δεν θα πάει χαμένη, θα ενισχύσει και τα βήματά μας και τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει».

uni
Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Γιάννης Μανιάτης, από την πλευρά του, δήλωσε:  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της UNICEF για την πρόσκληση. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως γνωρίζετε, προχώρησε σε μια σημαντική συμφωνία με τη UNICEF για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Με αυτή την πρωτοβουλία  όπως έχει πει και ο Πρόεδρός μας ο κ. Μαρινάκης θέλουμε να ενισχύσουμε το έργο της UNICEF και να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας .  Ένα μήνυμα, ότι πέρα από την Ελλάδα της κρίσης και των δυσκολιών υπάρχει και η Ελλάδα που προσφέρει και στηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη. Α

υτή η πρωτοβουλία είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα και αποδεικνύει  ότι o Ολυμπιακός δεν είναι μόνο αγωνιστικά η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, αλλά αποτελεί ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό club σε όλα τα επίπεδα.  Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη τιμή να φοράω την ιστορική ερυθρόλευκη φανέλα με το λογότυπο της UNICEF και δεσμεύομαι από την πλευρά των παικτών της ομάδας ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια. Στον τηλεμαραθώνιο της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι και να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας για τον ιερό σκοπό της UNICEF. Eμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα είμαστε εκεί».

Στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF κ. Ηλιάς Λυμπέρης, ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης κ. Δημήτρης Σοφιανόπουλος, ο φωτοειδησεογράφος του Reuters κ. Γιάννης Μπεχράκης, ο παρουσιαστής κ. Κώστας Φραγκολιάς και ο συγγραφέας – παρουσιαστής κ. Στέλιος Παρλιάρος .

olumpiakos_unicef_091
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη συνεργασία της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα με τη UNICEF και τη μεγάλη σημασία που έχει για τα παιδιά του κόσμου.

Ιδιαίτερα ο κ. Μπεχράκης στην τοποθέτηση του, φανερά συγκινημένος, δήλωσε: «Παρόλο που δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλος και το λίγο που ήμουνα, ήμουν ΑΕΚτζής και είμαι ακόμα, από σήμερα είμαι και Ολυμπιακός. Το εννοώ και είμαι πολύ συγκινημένος που έκανε αυτό το πράγμα ο Ολυμπιακός, πραγματικά είναι πολύ σημαντικό».

Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με ποδοσφαιριστές  της ομάδας που θα προσφέρουν υπογεγραμμένες μπάλες και φανέλες.

By