Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Ολ. Κεφαλογιάννη: 20 εκατ. τουρίστες μέχρι το τέλος του χρόνου

«Οι αφίξεις αναμένονται να φθάσουν μέχρι τέλος του έτους τα 20 εκατομμύρια τουρίστες και τα έσοδα να φθάσουν τα 13,5 δισ. ευρώ»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Μετά από μια καλή χρονιά που ήταν το 2013, έρχεται το 2014 με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και οι αφίξεις αναμένονται να φθάσουν μέχρι τέλος του έτους τα 20 εκατομμύρια τουρίστες και τα έσοδα να φθάσουν τα 13,5 δισ. ευρώ», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου βρίσκεται η υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την τουριστική κίνηση της χώρας και ανακοίνωσε πως το επόμενο «στοίχημα» θα είναι «πώς θα εμπλουτίσουμε το προϊόν, πώς θα βελτιώσουμε την ποιότητα και άρα πώς θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσοτέρους τουρίστες καθ” όλη τη διάρκεια του έτους, βελτιώνοντας και το μέσο έσοδο και για να γίνει αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

Ακόμη, η υπουργός αναφέρθηκε και στην προώθηση άλλων μορφών τουρισμού στην Ελλάδα, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός. Επίσης, σημείωσε: «Θέλουμε να προσελκύσουμε, πέραν του μαζικού και ποιοτικότερο κόσμο που θα ενδιαφερθεί και για τα κρητικά προϊόντα αλλά και το πολιτιστικό απόθεμα που έχει η Κρήτη».

Για το θέμα των ρωσικών πρακτορείων που έχουν πτωχεύσει, ανέφερε ότι δημιούργησαν ένα πρόβλημα, τόνισε ωστόσο ότι γίνονται προσπάθειες να μην ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, όπως είπε, θα έρθουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Τουρισμού της Ρωσίας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει από τα ρωσικά πρακτορεία με στόχο να αποζημιωθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες.

«Εμείς έχουμε προσπαθήσει να θωρακίσουμε τον ελληνικό τουρισμό, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Εξάλλου, η υπουργός επισήμανε πως «ο τουρισμός, όπως και όλη η ελληνική οικονομία, βασίζονται πάνω στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα και σίγουρα, με εθνική προσπάθεια που γίνεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση– πάνω στην οποία και ο τουρισμός έχει μεγάλο μέρος συνεισφοράς στην ανάκαμψη- είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στον δρόμο που έχουμε ήδη χαράξει».

Κατά την επίσκεψη της στο Ηράκλειο η κυρία Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε οινοποιεία του νομού και την Ιερά Μονή Επανωσήφη ενώ το βράδυ, θα παραβρεθεί σε ημερίδα με θέμα «Αγροτουρισμός- οινοτουρισμός- προσκυνηματικός τουρισμός, στρατηγική ανάπτυξης για το νότο και την ενδοχώρα της Κρήτης» στις Μοίρες Ηρακλείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By