Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Ο εκλογικός χάρτης της Χρυσής Αυγής

Λίγο κάτω από το 10% φαίνεται να κλείνει το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές, φέρνοντας τη νεοναζιστική οργάνωση -με την μισή της ηγετική ομάδα στην φυλακή- στην τρίτη θέση, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία

xryshaugh600_210214i

 

Το υψηλότερο ποσοστό της η Χρυσή Αυγή το συγκέντρωσε στην Λακωνία (15,48%), ακολουθεί η Πέλλα (12,89%) και το Κιλκίς (12,74%).

Άνω του 10%

Ποσοστά άνω του 10% συγκεντρώνει σε 23 εκλογικές περιφέρειες (Καστοριά, Ημαθία, Β” Θεσσαλονίκης, Αττική, Πιερία, Β” Πειραιώς, Κορινθία, Αργολίδα, Έβρο, Εύβοια, Μεσσηνία, Σέρρες, Α” Πειραιώς, Ηλεία, Α” Αθηνών, Α” Θεσσαλονίκης, Καρδίτσα, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία).

Τα χαμηλότερα ποσοστά

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή τα κατέγραψε σε Λασίθι (3,60%), Ηράκλειο (4,18%), Ρέθυμνο (4,39%) Χίο (5,99%) και Ιωάννινα (6,09%).

Στο Ηράκλειο το 4,18% φέρνει την Χρυσή Αυγή στην έβδομη θέση, που είναι και η χειρότερή της επίδοση.

Ένα πρώτο συμπέρασμα από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι οι ψηφοφόροι της δεν πτοήθηκαν από τις δικαστικές διώξεις σε βάρος της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης.

Επιπλέον κανείς πια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ψήφος αυτή δεν έχει και πολιτικό περιεχόμενο, αλλά αποτελεί απλώς μια εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By