Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Ο Κώστας Γαβράς ετοιμάζει ταινία για τον Παύλο Φύσσα και την Χρυσή Αυγή

Μια ταινία για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι ο επόμενος στόχος του μεγάλου σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά.

gavras-570-800x532

Για τον Έλληνα σκηνοθετη είναι γνωστή η αναζήτησή του μέσα απότις ταινίες του αλλά και τα μηνύματα που περιέχουν.  Αυτή τη φορά ψάχνει τρόπο, την γωνία και το σωστό σενάριο ώστε να γυρίσει την επόμενη ταινία με αφορμή τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα.

Σε συνέντευξη του στο Greek Reporter o Kώστας Γαβράς απάντησε σχετική ερώτηση στο αν οι δολοφονίες του Γρηγόρη Λαμπράκη με αυτή του Παύλου Φύσσα μοιάζουν, αν υπάρχουν κοινά. Ο γνωστός σκηνοθέτης δηλώνει πως «υπάρχουν διαφορές και πως το σημαντικό δεν είναι να συγκρίνουμε αυτές τις δύο υποθέσεις, αλλά να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνουν και να αλλάξουμε τις καταστάσεις».

Ο κ Γαβράς έχει υπογράψει πολλές ταινίες μάλιστα με έντονη την πολιτική και κοινωνική κριτική στο ενεργητικό του, ενώ από αυτές ξεχωρίζει το Ζ. Όταν λοιπόν δέχθηκε την ερώτηση εάν προτίθεται να κάνει μια ταινία για τη Χρυσή Αυγή και τον Παύλο Φύσσα, απάντησε: «Είναι σημαντικό να γυρίζονται ταινίες για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας. Προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω».

Όσο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, πιστεύει: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν… Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β” Παγκοσμίου Πολέμου».[space=»8″]

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By