Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς μην ζητούν λεφτά για την τέλεση μυστηρίων

«Δεν είναι δυνατόν να λατρεύεις δυο κυρίους: τον Θεό και τα χρήματα»

papas fragkiskos

Ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε καθολικούς ιερείς ζήτησε να σταματήσουν να παίρνουν χρήματα για την τέλεση των μυστηρίων της εκκλησίας.

«Πόσες φορές, μπαίνοντας σε εκκλησίες, βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμη κατάλογος με τις τιμές για την βάπτιση, ή για τις διάφορες ευχές; Ο κόσμος το θεωρεί σκάνδαλο», τόνισε ο πάπας.

Ο Φραγκίσκος πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν μπορεί, κανείς, «να νοικιάσει μια Εκκλησία» αφού «δεν είναι δυνατόν να λατρεύεις δυο κυρίους: δεν γίνεται να λατρεύεις, συγχρόνως, τον Θεό και τα χρήματα».

Ο ποντίφικας θέλησε, επίσης, να καταστήσει σαφές ότι «η λύτρωση είναι κάτι το οποίο δίδεται δωρεάν» και πως «δυο είναι τα πράγματα που ο λαός του Κυρίου δεν μπορεί να συγχωρέσει: τον ιερέα ο οποίος είναι φιλοχρήματος και εκείνον που κακομεταχειρίζεται τους ανθρώπους».

Πριν λίγο, ο αρχιεπίσκοπος της πόλης της Γένοβας “Άντζελο Μπανιάσκο- ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας- θέλησε να απαντήσει έμμεσα στον πάπα, αποσαφηνίζοντας ότι «ο κάθε οβολός των πιστών δίνεται ελεύθερα και πρόκειται μόνον για έναν τρόπο με τον οποίο συνεισφέρει, όποιος το επιθυμεί, στις υλικές ανάγκες της Εκκλησίας».

By