Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2020

Πέντε τραυματίες σε διαδήλωση στη Γαλλία

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία που προκάλεσε τον θάνατο του νεαρού οικολόγου, Ρεμί Φρες

diadilwseis tourkia

Επεισόδια σε διαδήλωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στη Νεντ, στα δυτικά της Γαλλίας, είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τον θάνατο ενός νεαρού οικολόγου σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, πριν από έξι ημέρες.

Τρεις διαδηλωτές χτυπήθηκαν στα πόδια –ο ένας από γκλομπ– και άλλοι δύο από οβίδες κρότου-λάμψης, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Οι συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης μεταξύ πολλών εκατοντάδων διαδηλωτών και αστυνομικών συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στα μπουκάλια και τις φωτοβολίδες που τους εκτόξευαν οι νεαροί, με δακρυγόνα, οβίδες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες, χτυπώντας έναν διαδηλωτή στην πλάτη.

Η διαδήλωση, όπου σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν περίπου 800 άνθρωποι, οργανώθηκε από ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά κινήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την αστυνομική βία«.

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, του Ρεμί Φρες, ενός νεαρού οικολόγου 21 ετών ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο εργοτάξιο ενός αμφιλεγόμενου φράγματος στο Σιβέν.

By