Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος (+ pic)

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι επισήμως από σήμερα ο Πέτρος Τατσόπουλος

tatsoA

Έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και μετά την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ, που αποδοκίμαζε την πρόσφατη στάση του. Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Η επιστολή του βουλευτή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν λιτή: «Με την παρούσα σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

tatsopoulos

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγήθηκε συνεδρίαση της ΚΟ), ζητούσε όχι μόνο την παραίτηση του βουλευτή από την ΚΟ, αλλά και από την έδρα του στη Βουλή.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

  • Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και “επί παντός του επιστητού” έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.
  • Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ” αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.
  • Τέλος, μάς είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την ΚΟ, όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν διαγράφουμε κανέναν, ούτε διώχνουμε κανέναν, ούτε κρατάμε κανέναν με το ζόρι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By