Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Παρών ο Ολυμπιακός στις εργασίες για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ο Ολυμπιακός επιλέχτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNICEF να παραστεί στις εργασίες για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που έγιναν στη Νέα Υόρκη.

20141120_195553Ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκπροσώπησε τον σύλλογο και τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναλυτικά και η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ο Ολυμπιακός επιλέχτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNICEF να παραστεί στις εργασίες για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Χθες, Πέμπτη, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Νέα Υόρκη. Αίσθηση προκάλεσε ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν τους εκπρόσωπους της ομάδας μας, οι αντιπροσωπίες από όλα τα μέρη του κόσμου που συμμετείχαν στις εργασίες, καθώς και η αγάπη που εισέπραξε ο κ. Καρεμπέ από όλους όσους ήταν εκεί και γνώριζαν το ποιος είναι και τι έχει κάνει στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με τον κ. Καρεμπέ να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό μας και τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού συμμετείχε στην πρωινή συνάντηση κορυφής που διοργάνωσε η UNICEF. Στην συγκεκριμένη συνάντηση έλαβαν μέρος 20 εκπρόσωποι από όλα τα μέρη του κόσμου προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για τις μελλοντικές δράσεις της UNICEF σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν ακόμα, πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Στη συζήτηση που έγινε και την όποια διηύθυναν ο κ. Anthony Lake (UNICEF’s Executive Director) και ο Νομπελίστας Καθηγητής Οικονομικών κ. Joseph Stiglitz, ο κ. Καρεμπε, ο οποίος και εκπροσωπούσε την μοναδική αθλητική ομάδα που είχε κληθεί στην συνάντηση, μίλησε για την συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF και για την επιρροή που μπορεί να ασκήσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, στην ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας.

image14_1Ενδεικτικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από την παρέμβασή του: «Στον Ολυμπιακό πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται από την UNICEF προκειμένου όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Το ποδόσφαιρο έχει την δυνατότητα να φέρνει κοντά και να ενώνει ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα και κουλτούρες και να δημιουργεί μια δυναμική που μπορεί πραγματικά να κάνει την διαφορά στις ζωές των παιδιών.

Χρειάζεται να είμαστε θαρραλέοι στις αποφάσεις μας, να είμαστε καινοτόμοι, αλλά πάνω από όλα χρειάζεται να κρατήσουμε την ηθική μας υπόσχεση προς τα παιδιά ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δουλεύουμε έως ότου όλα τους αποκτήσουν τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που τους αξίζουν! Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα παιδί μόνο! Τα όνειρα και οι ελπίδες κανενός παιδιού για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς διακρίσεις δεν πρέπει να προδοθούν. Εμείς από πλευράς μας σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιστά στο πλευρό σας και στην αποστολή της UNICEF!».

Στην συνέχεια ο κ. Καρεμπέ και η κ. Γεωργαντή παρακολούθησαν, στην μεγαλοπρεπή αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, για πρώτη φορά παγκοσμίως, την παρουσίαση της νέας καμπάνιας «IMAGINE» της UNICEF με σκοπό την ανεύρεση νέων πόρων για τα προγράμματά της, μέσω μια νέας ψηφιακής εφαρμογής που βασίζεται στο γνωστό τραγούδι του John Lennon «Imagine». Στην παρουσίαση συμμετείχαν διπλωμάτες, γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί παραγωγοί από όλο τον κόσμο!

Μετέπειτα οι εκπρόσωποι της ομάδας μας παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, την οποία προήδρευσε ο Πρόεδρός της κ. Sam Kutesa και στην οποία διπλωμάτες και αντιπρόσωποι από διάφορες χώρες και επιτροπές έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Συνεδρίαση κράτησε 2 ώρες και τα συμπεράσματα που προέκυψαν είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το μέλλον και την εξέλιξη των δικαιωμάτων των παιδιών που αντιμετωπίζουν ακόμα πολλά προβλήματα και διακρίσεις σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Ο κ. Καρεμπέ και η κ. Γεωργαντή είχαν, επίσης, την δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην επίσημη παρουσίαση που διοργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNICEF, της καμπάνιας «Ιnnovation for Equity, Innovation for Children» και στην οποία συμμετείχαν οργανισμοί, ιδιώτες και παιδιά που έχουν καταφέρει να κάνουν την διαφορά στις χώρες από τις οποίες κατάγονται! Ο Ολυμπιακός, τον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες υποδέθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό, αντιπροσώπευσε τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού θυμίζοντας σε όλους την συνεργασία του με την UNICEF και την αποστολή του να εμβολιάσει 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By