Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Νιγηρία

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 14 νεκρούς και 12 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ουσμάν Αμπουμπακάρ, ωστόσο δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες

nigiria

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην περιοχή Μουμπί της πολιτείας Ανταμάουα στη Νιγηρία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μαγαζί στο οποίο προβαλλόταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 14 νεκρούς και 12 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ουσμάν Αμπουμπακάρ, ωστόσο δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.

«Άκουσα μια δυνατή έκρηξη. Το μέρος βρίσκεται κοντά στην αγορά, από όπου είχα μόλις φύγει. Έτρεξα», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο οι αρχές εικάζουν ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις.

By