Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Πρεμιέρα για το «Ποτάμι» από τα Χανιά

Την Κυριακή στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα στη Σητεία ο Σταύρος Θεοδωράκης

to potami 2

Από τα Χανιά της Κρήτης ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του «Ποταμιού».

Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με πολίτες και δημοσιογράφους στο Δημοτικό Κήπο Χανίων. Με τις συναντήσεις αυτές, που θα πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα, θέλει να σηματοδοτήσει την διαφορετικότητα που πρεσβεύει «Το Ποτάμι» σε σχέση με τα άλλα κόμματα και πολιτικές κινήσεις.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι» εξήγησε τους λόγους της καθόδου του στις εκλογές και παρουσίασε τις θέσεις της πολιτικής του πλατφόρμας.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση της κίνησης «Το Ποτάμι», επισήμανε πως πρόκειται «για μια πρόταση σωτηρίας χωρίς την εμπλοκή κανενός κομματικού μηχανισμού, συντεχνιών, συμφερόντων και παλιών πολιτικών που θέλουν να μας νουθετήσουν και να μας πάνε στην δική τους πορεία.

» Έχουμε μια ξεκάθαρη πρόταση για τα υπόλοιπα κόμματα: Να σκίσουν τα προγράμματα τους και να καθήσουν με αυτούς που θα επιλέξει ο κόσμος μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας.

» Να βρούμε τις 30 λύσεις στα 30 προβλήματα που έχουμε. Λέει κάποιος τις αριστερές ή τις δεξιές λύσεις; Όταν φώναξαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο να αφήσει την Κρητική Πολιτεία και να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας και να τη σώσει από την ανυποληψία και τα χρέη, τον φώναξαν ως αριστερό ή ως δεξιό; Η χώρα δεν έχει αυτή τη στιγμή κανέναν Ελευθέριο Βενιζέλο. Αλλά πολλούς Λευτέρηδες που είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με ρεαλισμό και επαναστατικότητα.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευρωεκλογές με πολλά παραδείγματα από την Κρήτη, την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό της.

Ερωτηθείς από πολίτη ότι «Το Ποτάμι» προέκυψε μετά την αποτυχία της «Ελιάς» ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε:

«Όσοι με ξέρουν -και με ξέρουν πολλοί από εδώ- μπορεί να αντιληφθούν ότι έχω πολλά ελαττώματα. Είμαι πολύ εγωϊστής ας πούμε. Αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα του πουν τι θα κάνει. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ. Οι άλλες προσπάθειες είναι καλό να γίνουν. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δεν είναι η πολιτική κλειστό club. Αλλά εμείς δεν είμαστε οι αναπληρωματικοί. Είμαστε οι πρωταγωνιστές.»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, αύριο Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Ρέθυμνο, όπου και θα συνομιλήσει σε φοιτητές σε κεντρικό καφέ της πόλης, στη συνέχεια θα συναντηθεί με οινοπαραγωγούς και δημοσιογράφους στον “Κήπο των Αισθήσεων”, στις Μαλάδες Ηρακλείου, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με ντόπιους ψαράδες στη Σητεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By