Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Προβάδισμα 2,9 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

«Όχι» στις πρόωρες κάλπες και «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

dimoskopisi-kommata-570-800x533

Προβάδισμα 2,9% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνα TV και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Ειδικότερα τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28,8%, Ν.Δ. 25,9%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, το Ποτάμι 5%, ΚΚΕ 4,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%,ΑΝΕΛ 3% και ΔΗΜΑΡ 1,3%.

Στην ίδια δημοσκόπηση ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στην καταλληλότητα πρωθυπουργού (39% έναντι 32%) που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η διαφορά διευρύνεται στην ερώτηση «ποιος από τους δυο είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί θέματα της οικονομίας;» με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 39% και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ 30%.

Στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας: «Όχι» στις πρόωρες κάλπες και «Ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «για το συμφέρον της χώρας», είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από δημοσκόπηση.

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα είναι καλύτερο για τη χώρα εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το σενάριο της πρόωρης κάλπης υποστηρίζει το 37%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By