Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Προειδοποίηση από την Λεπέν στην Μέρκελ

Το ισχυρό ευρώ καταστρέφει τη Γαλλία, τόνισε η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου»

628x471

«Πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα προς την Άνγκελα Μέρκελ να σταματήσει τις πολιτικές της λιτότητας που έχουν οδηγήσει έως εδώ την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξη της στο γερμανικό Der Spiegel, που έχει ως τίτλο «Μαντάμ Μέρκελ προσοχή!».

Σύμφωνα με την ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικό, η κυρία Μέρκελ υπερασπίζεται μια πολιτική, η οποία είναι πλεονεκτική για τη Γερμανία, αλλά ζημιογόνα για όλες τις άλλες χώρες. «Νομίζει ότι μπορεί κανείς να κάνει πολιτική εναντίον των λαών. Αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δηλώνει η κ. Λε Πεν και προσθέτει ότι δεν καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο την ευθύνη επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ. «Απευθύνω τις κατηγορίες εναντίον των δικών μας ηγετών, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας. Ένα ισχυρό ευρώ καταστρέφει τη χώρα μας» τονίζει.

Η κ. Λε Πεν χαρακτηρίζει ακόμη την Ευρωπαϊκή Ένωση «αντιδημοκρατικό τέρας» και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να ιδρύσει ομάδα με άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπεραμύνεται δε της συμπάθειάς της προς τη Ρωσία στην κρίση της Ουκρανίας, λέγοντας ότι τρέφει έναν κάποιον θαυμασμό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, διότι δεν επιτρέπει να του επιβάλλονται αποφάσεις από τη μια ή την άλλη χώρα.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος σκέφτεται πρώτα από όλα το συμφέρον της Ρωσίας. Υπ” αυτή την έννοια, τρέφω για τον κ. Πούτιν τον ίδιο σεβασμό όπως για την κ. Μέρκελ» καταλήγει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By