Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Ράμα: «Εφιάλτης της Σερβίας η Μεγάλη Αλβανία»

Βούτσιτς: «Εφιάλτης ολόκληρης της ανθρωπότητας»

servia alexander voutsis

Η αντιπαράθεση των πρωθυπουργών Αλβανίας και Σερβίας για το επεισόδιο με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου των δύο κρατών, μεταφέρεται τώρα στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η Σερβία θα μπορέσει να γίνει μία κανονική χώρα όταν θα καταλάβει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι δικός της εφιάλτης, όχι δικό μας έργο» έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο Twitter.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς απάντησε γράφοντας στον λογαριασμό του στον ιστότοπο ότι «όσοι ισχυρίζονται ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι εφιάλτης μας, έχουν απόλυτο δίκιο.

Αλλά δεν είναι μόνο δικός μας εφιάλτης, αλλά και της Ευρώπης και ολόκληρης της ανθρωπότητας κι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την πραγμάτωση του. Ελπίζουμε ότι οι λογικοί Αλβανοί θα κατανοήσουν αυτό το μήνυμα».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις των δύο κρατών, προτίθεται να επισκεφτεί το Βελιγράδι στις 22 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο πρωθυπουργός της Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη του χθες το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση της χώρας (RTS), ανέφερε ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα αποφασίσει εάν θα δεχθεί τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι έρευνες, για το επεισόδιο στο ματς με την εθνική Αλβανίας έφεραν στο φως αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες.

«Γνωρίζουμε πλέον πότε μπήκαν στη Σερβία, τις επαφές που είχαν και τις συνεννοήσεις που έκαναν. Όταν θα δημοσιοποιηθούν όλα αυτά στη χώρα (σ.σ. Αλβανία) απ΄ όπου εξαπολύονται κατηγορίες εναντίον της Σερβίας, δεν θα είναι καθόλου ευτυχείς», ανέφερε ο Σέρβος πρωθυπουργός. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκέστηκε να συμπληρώσει ότι «πολύ σύντομα θα δοθούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για προμελετημένη, οργανωμένη δράση με στόχο να ταπεινωθεί η Σερβία και να προκληθεί αστάθεια στη χώρα».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίων καταστημάτων πολιτών αλβανικής εθνότητας ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η πολιτεία θα προστατέψει όλους τους πολίτες της και οι δράστες αυτών των επιθέσεων θα τιμωρηθούν αυστηρά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By