Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Σέρρες: Σε κοινοπραξία της Intrakat επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ

Στις 60 ανέρχονται οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα αποδώσει το έργο

xatzidakis

Η ένωση εταιρειών Archirodon-Intrakat-Envitec ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών σε ειδική εκδήλωση που έγινε στις Σέρρες, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ν.Μηταράκη.

Το έργο κατασκευάζεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών είναι επένδυση της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική
περίοδο και πάνω από 60 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία του έργου.

Ο χρόνος κατασκευής είναι 22 μήνες, ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να είναι πλήρως λειτουργικό και να επιλύσει μόνιμα πλέον το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στις Σέρρες.

Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Σερρών αποτελεί το τρίτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα αυτό, μετά και την ανακήρυξη αναδόχου στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός, όπως και όλοι οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, ήταν ανοιχτός στην επιλογή της τεχνολογίας. Ως μέθοδος διαχείρισης θα εφαρμοστεί η μηχανική ανακύκλωση και
κομποστοποίηση, ενώ διασφαλίζεται η απόλυτη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές και τους περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Μετά την Πελοπόννησο και την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, προχωράει και το έργο των Σερρών στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Η αδράνεια δεν είναι επιλογή. Μία τέτοια πολιτική θα οδηγούσε σε πρόστιμα από την ΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και σε περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση. Πιστεύουμε στις δυνατότητες και τις ικανότητες των περιφερειών και της αυτοδιοίκησης, και χαίρομαι γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση των Σερρών οι δήμοι απέδειξαν ότι μπορούν να επιλύουν δύσκολα θέματα με ταχύ και αποτελεσματικό τρόπο».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, με τη σειρά του είπε: «Με την ομόφωνη απόφαση επτά Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ολοκληρώνεται η ανάθεση του τρίτου έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Συνολικά 12 έργα, ύψους 2 δις Ευρώ, σε όλη την χώρα αντιμετωπίζουν αποφασιστικά ένα πρόβλημα που χρόνιζε. Αξιοποιώντας ιδιωτικούς πόρους και το ΕΣΠΑ λύνεται με οικολογικό και βιώσιμο τρόπο το απαράδεκτο φαινόμενο των χωματερών, με οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την εθνική μας οικονομία. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By