Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020

Σε καλό κλίμα η συνάντηση μεταξύ Γ. Μανιάτη – Σ. Θεοδωράκη

Η Ελλάδα αποτελεί έναν ευρύτερο γεωπολιτικό πόλο σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή

theodorakisB

Στο ρόλο της χώρας «ως γεωπολιτικού πόλου σταθερότητας» σε μια ταραγμένη περιοχή αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης τόνισε ότι στα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου η χώρα έχει ανάγκη από βαθιές μεταρρυθμίσεις και ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια πλήρης διαφανής και συνεχής ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά που αποτελούν, όπως είπε το μεγάλο στοίχημα της χώρας για να χτίσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ευρύτερο γεωπολιτικό πόλο σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.

Στα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν θα αλλάξει τίποτα, αν δεν υπάρξουν μικρές και μεγάλες συμμαχίες σε τοπικό, πολιτικό και θεματικό επίπεδο. Χρειάζεται μια συνωμοσία του καλού για να αλλάξουμε κάτι, ανέφερε χαρακτηριστικά απ” την πλευρά του ο Στ. Θεοδωράκης.

Το θέμα του περιβάλλοντος, πρόσθεσε, είναι για το Ποτάμι μεγάλη προτεραιότητα και υπενθύμισε, ότι ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις παραλίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου στα οποία περιλαμβάνεται η Ουκρανική κρίση, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, το περιβάλλον, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα χωροταξικά κ.α.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμη, ότι για το περιβάλλον δεν υπάρχει δεξιά και αριστερή πολιτική αλλά η πολιτική των λίγων, μικρών και μεγάλων συμφερόντων και των γραφειοκρατών και από την άλλη μεριά υπάρχουν οι πολλοί, η ανάπτυξη και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

By