Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Σε όλα τα Ταμεία η ρύθμιση οφειλών

Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις

Broutsis
FOSPHOTOS

Θα επεκταθεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία η ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, η οποία προβλέπει για όσους ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας στο  ΑΜΠΕ, δεν θα υπάρξει επόμενη ρύθμιση για αυτό και κάλεσε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

Η απόφαση του υπουργού Εργασίας δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, καθώς τους επιτρέπει να ενταχθούν στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Έως σήμερα προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση, ήταν να καταβάλλονται ανελλιπώς από το νομικό πρόσωπο ή τον επιτηδευματία οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1η Ιανουαρίου 2013 και έως την υπαγωγή στη ρύθμιση. Η προϋπόθεση αυτή απέκλειε πολλούς ασφαλισμένους που είχαν δημιουργήσει οφειλές από τον Ιανουάριο του 2013 και μέχρι τις 30 Ιουνίου -οπότε ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση- και αδυνατούσαν να καταβάλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.

By