Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Στα 11 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση του ελληνικού αθλητισμού

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθεί τελικά η συνολική φετινή επιχορήγηση του ελληνικού αθλητισμού, μετά την εισήγηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

athlitismos700_170414

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν για το ζήτημα της αναγκαίας στήριξης του ελληνικού αθλητισμού με πρόσθετους πόρους, ύστερα και από τις έντονες διαμαρτυρίες των αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά και συλλόγων του ερασιτεχνικού αθλητισμού της χώρας.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη την Πέμπτη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που ζητούσαν εδώ και καιρό και οι ομοσπονδίες, μετά την αρχική ανακοίνωση της τακτικής επιχορήγησής τους, η οποία θεώρησαν ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

kampana608_170414

Από το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε ο κ. Σταϊκούρας, τα 9 εκατομμύρια θα χορηγηθούν σε αθλητικές Ομοσπονδίες και αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, 1 εκατομμύριο θα διατεθεί για επείγουσες επισκευαστικές εργασίες σε εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ και 1 εκατομμύριο ευρώ για επείγουσες επισκευαστικές εργασίες σε Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By