Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Στη Σούδα βρετανικά πολεμικά πλοία

Πρόκειται για πλοία της ναυτικής δύναμης «COUGAR 13»

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας βρίσκονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρεταννίας BILL WARK και LYME BAY, που ανήκουν στη ναυτική δύναμη «COUGAR 13».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παρουσία των δύο πλοίων, που πιθανότατα θα αναχωρήσουν την Κυριακή, έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο για τον όγκο όσο και για την παρουσία τους στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού, παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία ξένων χωρών «δένουν» στο τμήμα αυτό και σε μικρή απόσταση από τα σημεία που «δένουν» τα πλοία της γραμμής και τα κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με πηγές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, τα πλοία βρίσκονται στη Σούδα για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής των πληρωμάτων τους, ενώ επιβάτες που διακινήθηκαν με τα πλοία της γραμμής έκαναν λόγο για μεγάλη κινητικότητα.

Την ίδια ώρα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2013, μονάδες της Δύναμης «COUGAR 13» του Πολεμικού Ναυτικού της Μ. Βρετανίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένου κατάπλου τους στον Ναύσταθμο Κρήτης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By