Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020

Συνέλαβαν την «κεφαλή» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Τον επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνέλαβαν τα ξημερώματα οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης να χτυπήσει στη ρίζα τους τις ισλαμικές δυνάμεις. 

Copyright: Guardian | Tara Todras - Whitehill / AP
Copyright: Guardian | Tara Todras – Whitehill / AP

Ο Μοχάμεντ Μπαντί ανώτατος καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συνελήφθη τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο Κάιρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ηγέτης των ισλαμιστών συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια, όπου την Τετάρτη, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Η δημόσια τηλεόραση και ιδιωτικά δίκτυα που υποστηρίζουν σχεδόν ομόφωνα το στρατιωτικό πραξικόπημα, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μόρσι, έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες του 70χρονου Μπαντί να κάθεται σε ένα γραφείο, με ένα παραδοσιακό μακρύ λευκό χιτώνα, ενώ η ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης έδειξε φωτογραφίες του ισλαμιστή ηγέτη σε μια κλούβα της αστυνομίας.

Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του με την κατηγορία για «υποκίνηση σε βία». Ο γιος του Μπαντί σκοτώθηκε την Παρασκευή, αλλά ο ηγέτης της συντηρητικής ισλαμικής ομάδα, που ιδρύθηκε το 1929, δεν παρέστη στην κηδεία.

Πηγη: ΑΜΠΕ

By