Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Συνεχίζεται η κόντρα Τσίπρα – Βενιζέλου

«Αποστάτες όσοι δεν αντέχουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απατώντας στον Ευ. Βενιζέλο

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Στην δριμύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, για την πρόσκληση προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης, απαντά μέσω της Αυγής σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χτύπησε χθες κόκκινα και αυτή τη φορά στην παρέα προστίθεται η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, μετά το χθεσινό φύλλο που έκανε λόγο για «βρώμικη Ιστορία η οποία επαναλαμβάνεται πίσω από την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα» προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα του πόσο βρώμικο πόλεμο θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν και μετά τις εκλογές» τονίζει με δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο των Νέων που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως καλεί σε αποστασία. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχει τίτλο: « Η (βρώμικη) ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα ως φάρσα- Ο Τσίπρας κήρυξε …προσκλητήριο αποστασίας !».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωση του στην εφημερίδα εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άνοιγμα συνεργασίας που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας (σε συνέντευξή  στην εφημερίδα «Αυγή»), προς τους πράσινους βουλευτές που καταψηφίσουν τα μέτρα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει τον κ. Τσίπρα ως «αλαζόνα του μικροπολιτικού του νεοπλουτισμού». Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας», «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και «πολιτική αλητεία» προσάπτει  ο κ. Βενιζέλος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ανταπάντηση Τσίπρα

tsipras800_081113Ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, κάνει λόγο για πανικό του κ. Βενιζέλου, ο οποίος «δεν διαστάζει να κατηγορήσει για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

«Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: «Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός». Γι’αυτό δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα. Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο κ. Τσίπρας δεν παραλείπει να κάνει ιδιαίτερη μνεία για το σκάνδαλο των ναυπηγείν Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του κόμματος τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση για εξεταστική Επιτροπή. Παράλληλα, τονίζει ότι η ανθρωπιστική κρίση πρέπει να συνδεθεί με την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εκδήλωση ενός ακόμα πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, με όλες του τις δυνάμεις», κίνημα στο οποίο έχουν θέση και οι «υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς»» καταλήγει στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By