Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αμφίπολη

Από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος

tumbos-kasta-amfipoli

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφές, για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, με τους αρχαιολόγους και την επιστημονική ομάδα, που πλαισιώνει την Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, να βρίσκονται επί ποδός και σήμερα.

Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, άρχισαν από νωρίς το πρωί, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται υπό το βλέμμα της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Την ίδια στιγμή αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν και σήμερα το λόφο Καστά για να δουν, έστω από μακριά, τμήμα του περιβόλου του Τύμβου.

Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν αλλεπάλληλα βάρδιες, ενώ όπως έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο, «από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περιέργων, και κατά τις βραδινές ώρες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αρχαιολόγοι, μετά τη σημερινή αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο εσωτερικό του μνημείου, φέρεται να βρίσκονται μπροστά σε σφυρηλατημένες περίτεχνα κομμένες πέτρες, μάρμαρα, κάτι που αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, που συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By