Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για διαπραγμάτευση, ασκήσεις υποταγής στην τρόικα

Σφοδρή επίθεση της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση  «για τα μίλια και τα δισεκατομμύρια που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

 

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Κουμουνδούρου με αφορμή τις «υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα» κάνοντας λόγο για κατεδάφισμα του κλίματος ευφορίας.

«Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για τα μίλια και τα δισεκατομμύρια που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, παρά τις διαψεύσεις Στουρνάρα, κατεδαφίζει το κλίμα ευφορίας που προσπαθούσε να καλλιεργήσει επί μήνες η κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, από το ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται πως «οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη των στόχων, για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το επικείμενο τέλος του μνημονίου, ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης. Τώρα αντικαταστάθηκαν από τους συνηθισμένους εκβιασμούς για την εκταμίευση των δόσεων που κάθε φορά ακολουθούνται από τους κυβερνητικούς όρκους αφοσίωσης στο μνημόνιο και από νέα μνημονιακά μέτρα».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει τίποτα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί πραγματικά με την τρόικα. Υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται στην Ευρώπη, όταν το μόνο που κάνει είναι ασκήσεις υποταγής στους δανειστές. Στόχος τους παραμένει η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, χωρίς να υπολογίζουν το κοινωνικό κόστος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

By