Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται χωρίς διακρίσεις και πρέπει να καταργηθεί

«Ευνοεί προκλητικά τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα»

syriza660

Κλιμακώνει τη σκληρή κριτική του για τον ΕΝΦΙΑ ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «ο άδικος και αναποτελσματικός αυτός φόρος επιβάλλεται χωρίς διακρίσεις» και κάνει λόγο για εκδικητική διάθεση των «υπηρετών» της τρόικας ενάντια στον ελληνικό λαό. Παράλληλα επαναλμάνει ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Για μια ακόμη φορά η εφαρμογή μνημονιακών νόμων ενισχύει την απόγνωση και την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων.

Ο άδικος και αναποτελεσματικός Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ) επιβάλλεται χωρίς διακρίσεις από το πρώτο ευρώ σε όλες τις ιδιοκτησίες από αγροτεμάχια και οικόπεδα μέχρι παλιές μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Είναι η μετάλλαξη του γνωστού χαρατσιού που μέσω της ΔΕΗ, τα τελευταία 3 χρόνια, συσσώρευσε νέα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με ένταση της υπερφορολόγησης στα μικρά και μεσαία στρώματα που εκφράζουν την πλειοψηφία των ΜμΕ, δείχνει την εκδικητική διάθεση των υπηρετών της τρόϊκας, ενάντια στον ελληνικό λαό.

Προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στις δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν περιέλθει στην πλειοψηφία τους, σε οριστική αδυναμία αποπληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Επιταχύνει τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων και ισχυροποιεί τους πλειστηριασμούς.

Η ριζική απαξίωση των παραγωγικών φορέων, επιταχύνει την παραγωγική αποδυνάμωση της χώρας και την οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση από τα διεθνή και εγχώρια μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, που όλως τυχαίως ο συγκεκριμένος φόρος ευνοεί προκλητικά.

Ο φόρος για την περιουσία, οφείλει να λαμβάνει υπόψη του, όρια αφορολογήτου, προοδευτική κλίμακα, χρόνο κατοχής και απόδοσης εισοδήματος, θα προκύψει μόνο μετά από εφαρμογή ρυθμίσεων για το περιουσιολόγιο και το πόθεν έσχες και που η καταβολή του φόρου θα γίνεται στη βάση της φοροδοτικής ικανότητας του καθενός.

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι φόρος, δεν έχει καν την έννοια της ανταποδοτικότητας. Είναι χαράτσι και ως τέτοιο μπορεί μόνο να καταργηθεί. Ούτε τροποποιείται, ούτε ξαναδιαμορφώνεται».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By