Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Το μυστήριο με το σήμα στον Ινδικό Ωκεανό

Ανήκει το σήμα που εντοπίστηκε το Σάββατο στο στον νότιο Ινδικό Ωκεανό στη χαμένη πτήση της Malaysia Airlines;

malaysia-airlines

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν πλέον, καθώς ο εντοπισμός, εκ νέου, σήματος στον Ινδικό Ωκεανό αναπτερώνει ελπίδες, γεννά προβληματισμούς και δημιουργεί νεά σενάρια γύρω από την πτήση MH 370 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Αεροσκάφη και πλεούμενα αναπτύσσονται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο σημείο όπου κινεζικό πλοίο εντόπισε το Σάββατο σήμα, το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με το εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών. Το σημείο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Η συχνότητα του σήματος ήταν 37,5 χιλιόκυκλοι το δευτερόλεπτο, ταυτόσημη με εκείνην που αναμεταδίδουν οι καταγραφείς της πτήσης.

2014-03-15T110426Z_01_ESU824_RTRIDSP_3_MALAYSIA-AIRLINES

Σε ποιον ανήκει το σήμα;

Θα πρέπει τώρα να προσδιοριστεί αν το σήμα συνδέεται με το εξαφανισμένο Boeing 777. Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Άνγκους Χιούστον, επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας η οποία συντονίζει την έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης MH370, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Περθ ότι τα δύο ακουστικά σήματα που εντόπισε το πλοίο Xaixun 01 είναι ένα καλό στοιχείο, όμως δεν είναι βέβαιο ότι προέρχονται από το αεροσκάφος που αγνοείται.
«Τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας θα ασχοληθούν με την επιβεβαίωση των ακουστικών σημάτων στην περιοχή όπου το κινεζικό πλοίο τα εντόπισε», δήλωσε ο κ. Χιούστουν.
Δύο πολεμικά πλοία της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, εξοπλισμένα με συσκευές ανίχνευσης μαύρων κουτιών, θα κατευθυνθούν προς την περιοχή, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τι «είδαν» οι Κινέζοι;

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε επιπλέον ότι κινεζικό πολεμικό αεροσκάφος εντόπισε έναν αριθμό αντικειμένων να επιπλέουν στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες.  «Τα χαρακτηριστικά που ανέφερε το κινεζικό πλοίο ταιριάζουν με το μαύρο κουτί του αεροπλάνου», σημείωσε ο κ. Χιούστον. «Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει επιβεβαίωση σε αυτό το στάδιο ότι τα σήματα και τα αντικείμενα συνδέονται με το αγνοούμενο αεροπλάνο».

Στην αναζήτηση θα πάρουν μέρος έως και 12 αεροπλάνα, καθώς και 13 πλοία που θα ελέγξουν τρεις ξεχωριστές περιοχές περίπου 2.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

malaysia-missing

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη αναζήτηση στην ανθρώπινη ιστορία»

Ο κ. Χιούστον σημείωσε εξάλλου ότι αν και οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει σε όλη την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού που έχει οριστεί, το νότιο τμήμα αυτής είναι πλέον η μεγαλύτερη προτεραιότητα για τις χώρες που παίρνουν μέρος στην αναζήτηση, μετά τη νέα ανάλυση των διαθέσιμων δορυφορικών στοιχείων.

Νωρίτερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είχε επισημάνει ότι τα συνεργεία αναζήτησης «ελπίζουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαια» ότι τα ακουστικά σήματα που εντοπίστηκαν προέρχονται από το αγνοούμενο Μπόινγκ.

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη αναζήτηση στην ανθρώπινη ιστορία. Αναζητούμε ένα αεροπλάνο το οποίο βρίσκεται στον βυθό ενός πολύ βαθιού ωκεανού και η περιοχή αναζήτησης είναι πολύ, πολύ ευρεία», δήλωσε ο κ. Άμποτ στους δημοσιογράφους από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την εξαγωγή συγκεκριμένων και εσπευσμένων συμπερασμάτων πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By