Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» τον Χατζηδάκη για το ωράριο των καταστημάτων

moraitisΜε μια σκληρή ανακοίνωση, ο υπεύθυνος εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, «αδειάζει» τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων. Ο κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για «νεοφιλελεύθερη και ακατανόητη εμμονή» στο θέμα του ωραρίου και για αιφνιδιασμό των κυβερνητικών εταίρων της τρικομματικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Η εμμονή του υπουργείου για το θέμα του ωραρίου είναι ακατανόητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική. Το Υπουργείο χωρίς καμία συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους αιφνιδίασε πριν δυο μήνες θέτοντας ένα θέμα που δεν υπήρχε στην προγραμματική συμφωνία των κόμματων. Σήμερα, αιφνιδιάζει ξανά παρά την γνωστή και κατηγορηματική διαφωνία όχι μόνο των δυο κυβερνητικών εταίρων αλλά και του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.

Την ώρα που η ύφεση και ο τζίρος της αγοράς βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο βαφτίζεται μεταρρύθμιση μια νεοφιλελεύθερη εμμονή η οποία μπορεί να αποτελέσει το χαριστικό χτύπημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μια «μεταρρύθμιση» που δεν θα αυξήσει αλλά θα ανακατανείμει μέσα στις μέρες της εβδομάδας τον τζίρο των καταστημάτων. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των εργαζομένων διακινδυνεύοντας να υπάρξουν φαινόμενα καταχρηστικής εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το ωράριο πρέπει να ρυθμίζεται σε περιφερειακό επίπεδο βάσει των αναγκών της κάθε περιοχής.

Η πρόταση μας :

– εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτικού κοινού

– επιτρέπει σε επίπεδο Περιφέρειας στους τοπικούς φορείς, στους καταναλωτές και τους εμπορικούς συλλόγους να διαμορφώνουν τις συνθήκες αγοράς όπως εκείνοι κρίνουν

– προστατεύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν θα περάσει από τη Βουλή, όπως έγινε και την Πέμπτη με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας».

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By