Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται της κινητικότητας

 σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης στο ν/σ του υπ. Παιδείας

vouliΤις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας, προστίθενται με τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις».

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ (κινητικότητα Μανιτάκη).

Επίσης, εξαιρούνται οι συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, καθώς και υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.).

Με την περίπτωση αυτή εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By