Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Τρόικα: Να χωρίσουν όσα ζευγάρια κάτω των 25 ετών είναι μαζί για περισσότερα από 3 χρόνια

Ένα σπαρταριστό κείμενο που θα σας κάνει να γελάσετε

Συμβολική περικύκλωση του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, από καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Angeliki Panagiotou

Σε μια απόφαση που θα συζητηθεί σκέφτεται να προχωρήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων, ύστερα από σχετική πρόταση της Τρόικας.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση τους με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, οι εκπρόσωποι της Τρόικας παρουσίασαν διάφορα μέτρα τα οποία έχουν σαν στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα είναι η απαγόρευση κατάκτησης του πρωταθλήματος κάθε χρόνο από την ίδια ομάδα και η κατάργηση του μονοπωλίου των κοτομπουκιών στην οδό Μιχαλακοπούλου, ωστόσο το μέτρο το οποίο έκανε αίσθηση αφορούσε τις σχέσεις ανθρώπων κάτω των 25 χρόνων.

Έτσι, σύμφωνα με την πρόταση της Τρόικας, όσα ζευγάρια κάτω των 25 ετών είναι μαζί για διάστημα μεγαλύτερο των 3 ετών θα πρέπει αυτόματα να δίνουν τέλος στη σχέση τους, έτσι ώστε να δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για όλους και να τονώνεται κατ’αυτόν τον τρόπο η ανταγωνιστικότητα.

Το μέτρο αφορά μόνο τα ζευγάρια στα οποία και τα δυο μέλη είναι κάτω από την ηλικία των 25 ετών και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2014.

Όσα ζευγάρια δεν υπακούσουν στο νόμο θα αναγκαστούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα ενώ σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να χωρίσουν θα πρέπει να ακολουθήσουν το πρόγραμμα εθελούσιου γάμου το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή επίσης από το νέο έτος.

Poul Thomsen at Finance Ministry / ο Πόλ Τόμσεν στο Υπουργείο Οικονομικών
Philippos Messinis

Μιλώντας στο «Κουλούρι», εκπρόσωπος της Τρόικας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε:

«Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα τονώσει την οικονομία, αφού είναι γνωστό πως τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί δεν βγαίνουν έξω συχνά και δεν ανταλάσσουν συχνά δώρα.

Πλέον δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για όλους, φαινόμενο το οποίο θα οδηγήσει σε περισσότερες εξόδους, περισσότερα κεράσματα, δώρα και πρώτα ραντεβού και συνεπώς σε τόνωση της ελληνικής οικονομίας».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως η μεγάλη του στεναχώρια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποδοχή της πρότασης, αφού όπως ακούστηκε να λέει σε στενούς του συνεργάτες «δεν θέλω κανείς να είναι χαρούμενος».

Πηγή: tokoulouri.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By