Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Τσίπρας σε Κυπριανού: H Κύπρος βιώνει μια διπλή ομηρία

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, εμφανίστηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του ΑΚΕΛ

kiprianos

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, εμφανίστηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, με δηλώσεις τους, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βιώνει μια διπλή ομηρία, αυτή της κατοχής, και οικονομική ομηρία με τις πολιτικές που εφαρμόζει η τρόικα, επιβάλλοντας καταστροφικές πολιτικές στον λαό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού αποκτά νέα χαρακτηριστικά, πρόσθεσε και σημείωσε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι συνομιλίες είναι πάντα αποδεκτές, εντούτοις, η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια άδικη λύση. Η λύση που θα βρεθεί, τόνισε, πρέπει να είναι αποδεκτή από τον κυπριακό λαό.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις προσπάθειες του ΑΚΕΛ και θα σταθεί αρωγός με στόχο μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα.

Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί το βασικότερο στήριγμα στον δύσκολο αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τις διαδικασίες τής δύσκολης διαπραγμάτευσης, δεν σημαίνει ότι δεν έχει επίγνωση των δυσκολιών και των προβλημάτων που υπάρχουν.

Ο κ. Κυπριανού παρατήρησε ότι το κόμμα του εργάζεται για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων για να υπάρξει συμφωνημένη λύση, ωστόσο σημείωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν μετακινούνται από τις αδιάλλακτες θέσεις τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By