Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Επίθεση χάκερ στο Twitter του Reuters

Στο στόχαστρο τους έχουν βρεθεί, μεταξύ άλλων, η Guardian και οι Financial Times

reuters 2Επίθεση από χάκερ, πιθανότατα μέλη του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού, δέχτηκε ο λογαριασμός του Thomson Reuters στο Twitter.

Οι χάκερς πρόλαβαν να αναρτήσουν επτά εικόνες, ως επί το πλείστον καρτούν, υπέρ του σύριου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, μέχρι το Twitter να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό, 35 λεπτά μετά την επίθεση.

Το Thomson Reuters είναι το τελευταίο θύμα μιας μακράς λίστας media σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στο στόχαστρο χάκερς, όπως η Guardian, το Associated Press και το CBS τον Απρίλιο, καθώς και οι Financial Times και Daily Telegraph το Μάιο.

Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011, όταν ξεκίνησε η εξέγερση κατά του Άσαντ. Η βάση του θεωρείται πως βρίσκεται στο Ντουμπάι, ενώ πίσω από την οργάνωση εικάζεται ότι βρίσκεται η συριακή κυβέρνηση.

Στη δράση της οργάνωσης συμπεριλαμβάνεται το ανέβασμα ενός βίντεο με νεκρούς αντάρτες στο Youtube και μία υποτιθέμενη ανάρτηση του Associated Press στο Twitter περί τραυματισμού του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 130 δισ. δολαρίων στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πηγή : enet.gr

By