Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

«Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση από την Eurostat» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση κατά του κυβερνητικού και οικονομικού επιτελείου από την αξιωματική αντιπολίτευση

ta-grafeia-tou-syriza-stin-plateia-koumoundourou-sima-logotupo

Ως «χαστούκι κατά της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat σε γερμανική εφημερίδα για τα περί επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, σημειώνεται ότι η κυβέρνηση που μετρά το ένα χαστούκι μετά το άλλο από τους εκπροσώπους των δανειστών, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και την ψυχρολουσία από την Eurostat σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα».

«Στην κριτική που ασκήσαμε από την αρχή των πανηγυρισμών της κυβέρνησης, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε με στραγγάλισμα των δημοσίων επενδύσεων και διάλυση του κοινωνικού κράτους και δεν είναι ούτε κοινωνικά δίκαιο, ούτε αποτελεσματικό, ούτε βιώσιμο, τώρα πρέπει να προστεθεί ότι δεν είναι καν αυτό για το οποίο επιχαίρουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και το κραδαίνουν σαν λάβαρο πάνω στα συντρίμμια του μνημονίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τη στιγμή μάλιστα που κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για νέο δάνειο που θα συνοδεύεται με σκληρούς όρους, η παρέμβαση της Eurostat ξηλώνει εντελώς ό,τι είχε απομείνει από το κυβερνητικό success story, αποκαλύπτοντας πέραν πάσης αμφιβολίας την πολιτική γύμνια της κυβέρνησης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως «θα επιτύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα» και ότι «οι υπολογισμοί μας είναι αρκετά πιο αυστηροί από αυτούς της Eurostat».

 

By