Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Ύποπτο κρούσμα στην Καλιφόρνια του ιού Έμπολα

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 1.350 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους  από την επιδημία του Έμπολα

nigeria viru ebola-ios empola

Ύποπτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα εντοπίστηκε σε νοσοκομείο στη Βόρεια Καλιφόρνια. Οι εξετάσεις αίματος του νοσηλευμένου ασθενή έχουν σταλθεί στο ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα του Έμπολα στις ΗΠΑ. Δύο Αμερικανοί οι οποίοι μολύνθηκαν από τον ιό στη Λιβερία μεταφέρθηκαν στη χώρα για νοσηλεία αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Kaiser Permanente, η οποία διαχειρίζεται το Ιατρικό Κέντρο του Νοτίου Σακραμέντο, ένα πρόσωπο το οποίο νοσηλεύεται σε αυτό σε απομόνωση μπορεί να έχει εκτεθεί στον Έμπολα και θα αναλυθούν δείγματα αίματος για να εξακριβωθεί εάν πράγματι έχει μολυνθεί.

Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός ημερών, είπε η Λόρα Μακάσλαντ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην κομητεία του Σακραμέντο.

Δεν αποκαλύφθηκε το φύλο ούτε η κατάσταση της υγείας του προσώπου αυτού, όπως επίσης δεν δόθηκε στη δημοσιότητα καμιά λεπτομέρεια σχετικά με το εάν έχει ταξιδέψει στην δυτική Αφρική, όπου σύμφωνα με τον ΠΟΥ έχουν χάσει τη ζωή τους 1.350 άνθρωποι από την επιδημία του Έμπολα.

Την Δευτέρα οι αρχές στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσαν ότι διεξάγονται εξετάσεις σε μια δασκάλα που πρόσφατα επέστρεψε από τη Σιέρα Λεόνε και νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Αλμπουκέρκι σε σταθερή κατάσταση.

By