Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άκης: Δεν μπορώ να απολογηθώ σήμερα

Ζητά περισσότερο χρόνο για μελέτη της δικογραφίας και επιμένει στην κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ

TsoxatzopoulosΑνθρώπινη αδυναμία επικαλέστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση για το μαύρο χρήμα και τα εξοπλιστικά συστήματα την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός, που σήμερα είχε οριστεί να ξεκινήσει την απολογία του, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απολογηθεί σήμερα καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.

Ζήτησε η απολογία του να μετατεθεί για μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, δηλαδή στις 26 Αυγούστου, ή σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο. «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ετοιμάσω μία απολογία, γι’ αυτό έρχομαι σήμερα να σας ζητήσω να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση. Η οποία θα μας δίνει έναν εύλογο χρόνο», φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα επανέλαβε το αίτημά του να κλητευθούν μέλη του ΚΥΣΕΑ τονίζοντας ότι είναι νομικά και πολιτικά αναγκαίο για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, «διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει εγώ να πάρω εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη και να δώσω απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν οι επίμαχες αποφάσεις για την προμήθεια των εξοπλιστικών».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και διέκοψε εκ νέου τη διαδικασία προκειμένου να δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις.  Ήδη, ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου της Ακρόπολης, κλήθηκε να απολογηθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By