Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένταση έξω από το Πολυτεχνείο

Φοιτητική πορεία κατά της αστυνομικής βίας

nomiki

Ένταση δημιουργήθηκε στην οδό Στουρνάρη, έξω από το Πολυτεχνείο Αθηνών, μεταξύ φοιτητών και αστυνόμων των ΜΑΤ.

Είχε προηγηθεί η φοιτητική πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προς τη Βουλή που πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το «κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών» και τη «χρήση βίας από την αστυνομία».

Αυτή την ώρα η οδός Πατησίων είναι κλειστή. Οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ώστε να αποτρέψουν τους φοιτητές να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Μικροένταση σημειώθηκε όταν η πορεία πέρασε έξω από τη Νομική, όπου νεαροί πέταξαν αντικείμενα και άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη βομβίδας κρότου λάμψης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η απογευματινή πορεία είχε χαρακτήρα «απάντησης» στα όσα έγιναν το πρωί, έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών, με τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της επετείου της «17 Νοέμβρη», τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, τα κτήρια των οποίων φρουρούνται από αστυνομικούς.

By