Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει κρυφή ατζέντα Τσίπρα»

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Στα κάγκελα βρίσκονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει για κρυφή ατζέντα Τσίπρα και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντούν πως μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει με σοβαρότητα για την επόμενη ημέρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή επέμεινε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασαφείς και αμφισβήτησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ένα «plan B» σε περίπτωση που η Ε.Ε. δεν δεχτεί το πρόγραμμά του. Διερωτήθηκε εάν το επόμενο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εξέλαβε ως «ναι στο δημοψήφισμα» παλαιότερες δηλώσεις του Νίκου Βούτση, αλλά και σημερινή του αναφορά.

Άδωνις Γεωργιάδης: Για να μείνεις στην Ε.Ε. και στο ευρώ –για να πάμε στη μεγάλη συζήτηση- και να μην χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα, όταν θα σου πει «όχι» η Ευρώπη, όπως πρότεινε ο κ. Βούτσης στο ΣΚΑΙ πριν από δύο εβδομάδες… Κύριε Βούτση, γιατί αυτό που είπατε στο ΣΚΑΙ, δεν το λέτε φωναχτά; Είπατε ότι αν μας πει «όχι» η Ευρώπη, θα γυρίσουμε και θα ρωτήσουμε το λαό.

Νίκος Βούτσης: Ναι, θα είμαστε μαζί με το λαό.
Άδωνις Γεωργιάδης: Μάλιστα. Να το ξέρουμε.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης διέψευσε πάντως, σε επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους ότι είπε «ναι» στο δημοψήφισμα.

«ΣΥΡΙΖΑ ίσον μεγάλη περιπέτεια, επόμενο βήμα θα είναι να μας πείτε ποιο θα είναι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, για να γνωρίζει ο λαός το μέγεθος της περιπέτειας που πάτε να τον μπλέξετε», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

By