Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το τέλος ακινήτων από τον Φ. Σαχινίδη

Για καθυστερήσεις χωρίς αιτία κάνει λόγο ο Φ.Σαχινίδης, για «τσαπατσουλιά»  μίλησε ο Α.Λοβέρδος

 

Κριτική για καθυστερήσεις και αστοχίες, ιδίως όσον αφορά το τέλος ακινήτων, ασκούν στην κυβέρνηση τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης όσο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

SAXINIDISΣε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Φ.Σαχινιδης υποστηρίζει ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων σχετικά με την φορολογία των ακινήτων επισημαίνοντας ότι «δεν μπορώ να ξέρω ποιος πήρε την απόφαση το θέμα να μην προχωρήσει». Τόνισε πως «οι συνθήκες είναι ώριμες για λήψη απόφασης για το τέλος ακίνητων» θυμίζοντας πως υπάρχει δέσμευση από τα κυβερνητικά κόμματα για κατάργηση του χαρατσιού που επιβάλλεται μέσω ΔΕΗ και την αντικατάστασή του από έναν ενιαίο φόρο.

Η κυβέρνηση «δεν δουλεύει» υποστήριξε – μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ 100,3 – ο Α.Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μην κάνεις τη δουλειά σου, να μην μειώνεις την γραφειοκρατία στην οικονομία». Αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα του τέλους ακινήτων λέγοτνας οτι «είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα τσαπατσουλιάς». Μάλιστα άφησε έντονες αιχμές για την παροχή στήριξης από την πλευρά του στο κυβερνητικό έργο τονίζοντας ότι «εξαντλήθηκε η εμπιστοσύνη μας».[space size=»30″]

By