Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έντουαρντ Σνόουντεν: Nέα επεισόδια στην αναζήτηση ασύλου

Έξι χώρες επέλεξε για να ζητήσει άσυλο ο διάσημος πράκτορας

snowdenΝέα υπήρξαν από WikiLeaks στο Twitter αναφορικά με τον καταζητούμενο από τις αμερικανικές αρχές για κατασκοπεία και πρώην σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, που ζήτησε άσυλο από έξι χώρες τις οποίες ωστόσο δεν κατονόμασε.

Ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, πιστεύεται πως βρίσκεται εγκλωβισμένος εδώ και 13 ημέρες σε περιοχή διέλευσης του διεθνούς αεροδρομίου της Μόσχας και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είχε ζητήσει άσυλο από 21 χώρες ακόμα!

Αν και η διάσημη ιστοσελίδα δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των χωρών αυτών «προς το παρόν λόγω μιας απόπειρας ανάμειξης από την πλευρά των ΗΠΑ» αν και όπως αποκαλύπτεται, μια εκ των τελευταίων χωρών απ’ όπου ζήτησε άσυλο ο Σνόουντεν, φέρεται πως είναι η Βενεζουέλα. Ο πρόεδρός της, Νίκολας Μαδούρο, δήλωσε την Παρασκευή πως δέχεται να του προσφέρει «ανθρωπιστικό άσυλο» για να μη συλληφθεί από την Ουάσιγκτον.

«Έχω αποφασίσει να προσφέρω ανθρωπιστικό άσυλο στον νεαρό αμερικανό, Έντουαρντ Σνόουντεν, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει και να ζήσει στην πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ και του Ούγκο Τσάβες, μακριά από τις διώξεις της ιμπεριαλιαστικής Βόρειας Αμερικής» δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτική ομιλία του, για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By