Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρχεται ποινική διώξη κατά Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή

Ζήτημα ωρών μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ – Δεν διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρά την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ

papantoniou giannos

Με ποινική δίωξη θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς μετά από οικονομικό και φορολογικό έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή ύψους πάνω από τρία εκατ. ευρώ για τον ίδιο και τη σύζυγο του.

Η εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου μελέτησε το πόρισμα του ΣΔΟΕ και κατέληξε ότι σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή κατ´ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και κατά της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς παρά το υψηλό συνολικό ποσό, ο κ.Παπαντωνίου φέρεται να απέκρυβε ετησίως ποσά κάτω των 150.000 ευρώ, κάτω από το όριο δηλαδή που προβλέπει ο νόμος για άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του δεν διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι από την επεξεργασία των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ εντοπίστηκαν 1,333 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία το 2000.

Το μόνο που εκκρεμεί για την άσκηση των ποινικών διώξεων είναι να ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ Κηφισιάς. Εάν το ζεύγος Παπαντωνίου πληρώσει την οφειλή του αίρεται το αξιόποινο.

Πηγή: tanea.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By