Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ήρθαν τα Windows 8.1

Ήρθαν τα Windows 8.1 ! Διαθέσιμα από σήμερα για κατέβασμα

microsoft

Η από καιρού αναμενόμενη ανανεωμένη έκδοση 8.1 του λειτουργικού συστήματος Windows της Microsoft θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν «κατέβασμα» από σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Η αναβάθμιση λύνει ορισμένα προβλήματα που είχαν οι χρήστες με τα Windows 8 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λογισμικό, που πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Φυσικά παραμένει το κεντρικό «υβριδικό» χαρακτηριστικό των Windows 8, δηλαδή ότι επιτρέπουν στον χρήστη να δουλέψει είτε με τον κλασικό τρόπο του ποντικιού και του πληκτρολογίου, είτε με τον εναλλακτικό τρόπο της αφής, όπως στους υπολογιστές-ταμπλέτες.

Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης γίνεται σε μια εποχή όπου οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών σημειώνουν κάμψη διεθνώς λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε μια μεταβατική περίοδο για την ίδια την Microsoft, η οποία αναζητά ένα νέο επικεφαλής που θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Μπάλμερ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί.

Τα Windows 8.1 θα είναι δωρεάν διαθέσιμα για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 8 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Windows Store. Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα, καθώς και μεμονωμένα «πακέτα» του λογισμικού, θα αρχίσουν να πωλούνται στα καταστήματα από την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By