Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αίγυπτος: Συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του Μόρσι

Πετροπόλεμος και ρίψη δακρυγόνων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα

egyptΣυγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου όταν υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκαν επίθεση ενώ πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, έγινε γνωστό από δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης που έφερε στην εξουσία ο στρατός, πέταξαν πέτρες στους διαδηλωτές, ενώ έριχναν επίσης εναντίον τους μπουκάλια από μπαλκόνια. Στη συνέχεια η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον των οπαδών του Μόρσι.

Λίγες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι συμμετείχαν σ” αυτή την πορεία όταν ξέσπασαν οι ταραχές. Κάτοικοι τους χλεύασαν αποκαλώντας τους τρομοκράτες και λέγοντάς τους πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Στη συνέχεια, άρχισαν να ρίχνουν εναντίον τους πέτρες. Οι οπαδοί του Μόρσι απάντησαν πετώντας επίσης πέτρες.

Γυναίκες και παιδιά που ήταν μεταξύ των διαδηλωτών διέφυγαν μέσα σε πανικό. Δύο άνδρες που κράδαιναν ματσέτες, εθεάθησαν να κυνηγούν διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές ζητούν να αποκατασταθεί ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό στις 3 Ιουλίου και κρατείται σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By