Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αβραμόπουλος: Οδύνη και θλίψη για το πρωτόγνωρο ατύχημα στο Βόλο

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν και πενθούν και οι οικογένειές τους, δεν είναι μόνοι, είμαστε κοντά τους»

avramo-vouli

Την οδύνη και τη συντριβή του για την τραγωδία στο Βόλο, όπου τρεις οπλίτες έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα, όταν εξερράγη σωλήνας όλμου, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου ενημέρωνε για θέματα αρμοδιότητάς του, ο Δ. Αβραμόπουλος μίλησε για ένα πρωτόγνωρο ατύχημα και διαβεβαίωσε ότι τα αίτια θα διερευνηθούν, ώστε να χυθεί άπλετο φως.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν και πενθούν και οι οικογένειές τους, δεν είναι μόνοι, είμαστε κοντά τους», είπε και πρόσθεσε ότι τα παιδιά αυτά έπεσαν στο καθήκον, το οποίο δεν εκτελείται μόνον όταν πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές, αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας. «Τους αποδίδουμε πέρα από σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το δυστύχημα. Τρία παλληκάρια μας χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος. Πέρα από τη βαθιά μας θλίψη, αυτήν την ώρα στεκόμαστε στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή, έδωσα οδηγίες να μεταβεί εκεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΣ και Επιτροπή από Ειδικούς, για να εξετάσουν τα πραγματικά αίτια αυτού του ατυχήματος δυστυχήματος. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν και δεν έχω παρά να πω ότι και προσωπικά νοιώθω μεγάλη συντριβή γι’ αυτό.

Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

By