Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ακόμα… ψηλώνει ο Αντετοκούνμπο!

Οι Μπακς πιστεύουν όλο και περισσότερο στον… Θεόσταλτο Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δηλώνει «ψηλώνω ακόμα»!

p45jbv5h6b67n67n67n76n7n7

Όπως προσφάτως με το κόψιμό του πάνω στον Τζόρνταν Κρόφορντ των Σέλτικς, το οποίο εξαργυρώθηκε με το κάρφωμά του στην άλλη άκρη του παρκέ κι έγινε Νο.1 στο ΤΟΡ 10 της βραδιάς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαρκώς εκπλήσσει τους προπονητές του και τους συμπαίκτες του με τις ικανότητές του και την προοπτική εξέλιξής του.

«Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στη λίγκα με τέτοιου είδους χαρακτηριστικά αναφορικά με το άνοιγμα των χεριών, την ταχύτητα και την ικανότητα να χειρίζεται τη μπάλα όπως αυτός. Σπανίως συναντάς ένα παίκτη με το μέγεθός του να μπορεί να κάνει όλα αυτά! Μπορεί να κόψει ένα σουτ και στη συνέχεια να τρέξει και να καρφώσει στην άλλη άλρη του παρκέ, όλα σε μία φάση, λόγω των Θεόσταλτων ικανοτήτων του και του αναστήματός του! Δεν είμαστε όλοι ευλογημένοι έτσι! Υπάρχουν λίγοι παίκτες στο ΝΒΑ ικανοί να το κάνουν» επισήμανε στη The Journal Times Online τoυ γειτονικού Ρασίν ο Μπράντον Νάιτ και συμπλήρωσε: «Καθώς συνεχίζει να μαθαίνει την επίθεσή μας και να μειώνει τα λάθη του -ένας rookie θα κάνει λάθη-, θα κάνει πολλά για να βοηθήσει την ομάδα μας. Όπως είπα, δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες, οι οποίοι μπορούν να ματσάρουν ό,τι μπορεί να κάνει στο παρκέ».

«Είναι ένας δυναμικός νεαρός παίκτης. Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε να ωριμάζει μπροστά στα μάτια μας» πρόσθεσε ο Τζον Χένσον.

Απ” την πλευρά του, ο προπονητής των ΜπακςΛάρι Ντρου, σχολίασε: «Έχει ύψος 2,06μ. κι είναι 18 χρονών και δε συναντάς συχνά τέτοιο επίπεδο ικανοτήτων. Κάνει πράγματα, τα οποία σου προκαλούν το ενδιαφέρον, όταν είναι στο παρκέ. Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να τον εξελίσσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να του επιτρέπουμε να ωριμάσει».

Την ίδια ώρα, το ίδιο το Νο.15 του περασμένου draft διαρκώς εξηγεί πως δεν ψηλώνει μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο!

«Τώρα είμαι 2,08μ. και κάτι ψιλά. Έχω ακόμη 3,5 χρόνια να ψηλώσω» τόνισε με αφορμή και τις ιατρικές μελέτες, οι οποίες τον θέλουν να φτάνει έως και στα 2,13μ.! Όχι πως τώρα έχει πρόβλημα απέναντι στους υπολοίπους. «Τρομαγμένος; Όχι. Στην αρχή ήμουν φοβισμένος, αλλά όχι πια. Είμαι πιο άνετος και πιο επιθετικός» σχολίασε, πριν αναλύσει την επιλογή του #34 αντί του #11 όσο ήταν στην Ελλάδα: «Επέλεξα το #34 επειδή η μητέρα μου γεννήθηκε το 1963 κι ο πατέρας μου το 1964. Το επέλεξα γι” αυτούς».

Μαζί με τους Νικς οι Μπακς τρέχουν τη χειρότερη επίδοση στο ΝΒΑ (3-13), παρόλα ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ (5,3π. με 50% εντός πεδιάς, 3ρ.,  0,6ασ., 0,5κλ., 0,5κοψ., 1λ. σε 15:12) τους έχει δώσει ένα λόγο να αισιοδοξούν για το έστω μακρινό μέλλον.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By