Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αμερικανικές ευχαριστίες για τη Σούδα

Τι συζήτησαν Αβραμόπουλος-Χέιγκελ στις ΗΠΑ

XeigelΤις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης προς την ελληνική για τη χρήση της βάσης στη Σούδα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, στον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου μετά τη συνάντηση αναφέρεται ότι: «Ο κ. Χέιγκελ ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τη συνέχιση της φιλοξενίας στην Ελλάδα των ναυτικών αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα που αποτελεί σημείο κλειδί για τους αμερικανικούς στρατηγικούς στόχους στην περιοχή. Η σημασία της έγινε εμφανής κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Unified Protector στη Λιβύη».

Σε δήλωση που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Χέιγκελ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναδείχθηκε ο κεντρικός, στρατηγικός ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Η Ελλάδα, παρά και πέρα από την οικονομική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με σθένος, σχέδιο και αποφασιστικότητα, δεν παύει να είναι ένα σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντ. Σαμαράς και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε και στα θέματα τα οποία πρόκειται να συζητήσει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του εδώ και που έχουν να κάνουν με τον τομέα της Άμυνας».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική και σύμφωνα με τις πληροφορίες η αμερικανική πλευρά δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για τα όσα συμβαίνουν σε Συρία και Αίγυπτο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By