Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Αμερικανικό μπλόκο» σε αεροσκάφος του Μαδούρο

Καταγγελία του Καράκας

Venezuela's President Maduro talks to the media during a news conference in CaracasΜπλόκο σε πτήση του προεδρικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας μέσα από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ καταγγέλλει το Καράκας λέγοντας πως η Ουάσιγκτον δεν έδωσε άδεια ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει μέσω ΗΠΑ στην Κίνα ο Νίκολας Μαδούρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ελίας Χούα χαρακτήρισε «προσβλητική» την άρνηση της Ουάσιγκτον λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι (η άρνηση), είναι μια ακόμη προσβολή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού κατά της κυβέρνησης μας».

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον εναέριο χώρο του σε ένα αεροπλάνο που μεταφέρει αρχηγό κράτους σε διεθνή συνάντηση», πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Ν. Μαδούρο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών θα «διορθώσουν το λάθος».

Επίσης έκανε λόγο για «άλλη μία πράξη επιθετικότητας» ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ταξιδέψει στο Πεκίνο από τις 21 έως 24 Σεπτεμβρίου ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα του Κινέζου ομολόγου του Σι Ζινπίνγκ, προκειμένου να «ενισχύσει τις στρατηγικές σχέσεις» των δυο χωρών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By