Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναβάλλεται για μία εβδομάδα η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Η κυβέρνηση περιμένει να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις

vouli polunomosxedio

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει το κλιμακούμενο κύμα αντίδρασης απέναντι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προχωρά σε μία κίνηση ματ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε την απόφαση να μεταθέσει τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για μία εβδομάδα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή την 26η Αυγούστου, ημέρα που ολοκληρώνονται οι εργασίες του Β” Θερινού Τμήματος της βουλή. Επισήμως ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλείται κάποιο κώλυμμα, ωστόσο είναι ολοφάνερο πως η μικρή αναβολή της συζήτησης επελέγη ως ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν με τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της συμπερίληψης στις διατάξεις του νόμου των γενοκτονιών των Χριστιανών της Ανατολής. Ο κ. Αθανασίου προσπάθησε με δηλώσεις του να καθησυχάσει τους βουλευτές διαμηνύοντας πως θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο σχετική διάταξη που θα προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών, ωστόσο η φωτιά που άναψε δεν έσβησε ακόμη. Μάλιστα αναζωπυρώθηκε μετά και την ανακοίνωση, σε ιδιαίτερα καυστικό ύφος, του ΠΑΣΟΚ το οποίο επικρίνει τις αντιδράσεις των 38 «γαλάζιων βουλευτών, κάνοντας λόγο για παραβίαση «ανοιχτών θυρών».

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να περιμένει να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις, γνωρίζοντας ότι μετά το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για περαιτέρω άστοχες κινήσεις.

By