Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανακατάληψη συνοριακού φυλακίου από τις ουκρανικές δυνάμεις

Ο Ποροσένκο αρνήθηκε να παρατείνει την εκεχειρία

POROSHENKO UKRAINE

Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο συνοριακού φυλακίου που είχαν καταλάβει φιλορώσοι αντάρτες στην περιοχή Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο, πρόκειται για την «πρώτη νίκη» στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», την επανέναρξη της οποίας ανακοίνωσε ο Ποροσένκο χθες τη νύχτα, καθώς αρνήθηκε να παρατείνει την εκεχειρία.

Ο Ποροσένκο συνεχάρη τους στρατιώτες και τους συνοριοφύλακες που έχουν ανακαταλάβει το συνοριακό φυλάκιο του Ντοβτζάνσκι.

Σκαπανείς του Μηχανικού αποναρκοθέτησαν τις γύρω περιοχές, απομακρύνοντας δεκαπέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς από τις οδούς πρόσβασης στις εγκαταστάσεις και άλλες είκοσι από το έδαφος του φυλακίου, χωρίς να διευκρινίζεται εάν υπήρξαν συγκρούσεις με τους αυτονομιστές.

Το συνοριακό φυλάκιο λειτουργεί κανονικά.

Ο έλεγχος της μεθορίου αποτελεί έναν από τους στόχους της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού, που θέλει να εμποδίσει την είσοδο στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές προσώπων και στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία.

By