Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανησυχία από την Όλγα Κεφαλογιάννη για τις συνέπειες των απεργιών στον τουρισμό

«Κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν δυσάρεστες εικόνες του παρελθόντος»

Tις βλαβερές συνέπειες που θα έχουν στον  τουρισμό οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ επισημαίνει σε ανακοίνωση της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού υπογραμμίζει πως «οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ΔΕΗ μπορεί να βλάψουν τον τουρισμό αλλά και τη φήμη της Ελλάδας στο εξωτερικό» και τονίζει πως » ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας».

Παράλληλα η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει πως «οι ακραίες απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην ομαλή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων» και προσθέτει «κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν δυσάρεστες εικόνες του παρελθόντος «που δυσφημίζουν την Ελλάδα».

Κλείνοντας την δήλωσή της, η υπουργός Τουρισμού εκφράζει την άποψη ότι «οι περιστάσεις απαιτούν υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν, να προστατευτούν οι χιλιάδες οικογένειες που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, να μην πληγωθεί η ελληνική οικονομία».

By