Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκαταβατικός προς την ακροδεξιά ο Αντώνης Σαμαράς

Σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της απεργίας των καθηγητών.

fosphots.com | Alexandros Katsis
fosphots.com | Alexandros Katsis

Κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τη στάση τους στο θέμα της απεργίας των εκπαιδευτικών, αλλά και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είναι ανοιχτός και συγκαταβατικός στην ακροδεξιά.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, αποσύρει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας χαϊδεύοντας τα αυτιά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, επιστρατεύει προληπτικά τους καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο», τονίζεται σε ανακοίνωση του του κόμματος και επισημαίνεται ότι «ο κ. Σαμαράς είναι άτεγκτος και σκληρός στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις, ανοιχτός και συγκαταβατικός στην ακροδεξιά και στους εκφραστές της εντός και εκτός κυβέρνησης».

Σε άλλη ανακοίνωση τονίζει ότι «αν και η κυβέρνηση ‘’επιστρατεύει’’ τη δημιουργική λογιστική δεν καταφέρνει ούτε και με αυτό τον τρόπο να εμφανίσει το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Όσο δε για τους προχθεσινούς πανηγυρισμούς για τη μείωση της ανεργίας μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούν να εκληφθούν μετά τα νέα στοιχεία για την αύξησή της» και προσθέτει ότι «το μόνο που μπορεί να παρουσιάσει η μνημονιακή πολιτική είναι περαιτέρω ύφεση και αύξηση της ανεργίας σε ένα συνεχόμενο σπιράλ θανάτου για την κοινωνία και την οικονομία. Η καθημερινή προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση διαψεύδεται οικτρά από την ίδια την πραγματικότητα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By